Ana içeriğe atla

Damla Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi

Damla Çikolatalı Yaş Pasta Tarifi

NefisYemekTarifleri-moDGYdmgK

Malzemeler

4 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
1 Çay Bardağı Su
2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
Yarım Paket Kakao
1 Paket Vanilya
1 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
Kreması İçin:
1 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Un
1 Paket Vanilya
1 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Süt
Keki Islatmak İçin:
1 Su Bardağı Süt
Çikolata Sosu İçin:
1 Yemek Kaşığı Un
1 Paket Kakao
Yarım Çay Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Süt
1 Paket Vanilya
Üzeri İçin:
Köpürtülmüş Şanti
Damla Çikolata

Hazırlanışı

Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz. Üzerine şekeri ilave ediyoruz. Mikserle iyice karıştırıyoruz. Yumurta ve şeker köpürüp beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Daha sonra üzerine suyu ve sıvıyağı ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Daha sonra kakaoyu, unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave ediyoruz. Bundan sonrasını tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Hazırladığımız kek harcını yağlanmış yuvarlak kelepçeli kek kalıbına boşaltıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişen keki fırından çıkartıp soğumaya bırakıyoruz. Bu arada kremayı hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye sütü boşaltıyoruz. Üzerine şekeri, unu ve vanilyayı da ekliyoruz. Tencereyi ocağa alıyoruz. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kremanın kıvamı koyulaşıp, göz göz olunca ocağın altını kapatıyoruz. Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıbından dikkatlice çıkartıyoruz. Keki yanlamasına 3 eşit parçaya kesiyoruz. Kestiğimiz alt pasta katını düz bir servis tabağının zeminine yerleştiriyoruz. Kekin üzerine kaşıkla süt döküp, keki ıslatıyoruz. Üzerine kremanın yarısını boşaltıp, spatula ile üzerini düzleştiriyoruz. Biraz damla çikolata serpiyoruz. Ardından ikinci kat keki üzerine kapatıyoruz. Sütle keki ıslatıyoruz. Kalan kremayı da üzerine boşaltıp, yayıyoruz. Damla çikolata serpiyoruz.üçüncü kat keki de ıslatıp, üzerine kapatıyoruz. Köpürtülmüş şanti ile pastanın kenarlarını ve üzerini kaplıyoruz. Çikolata sosu pişirmeye başlıyoruz. Tencereye sütü boşaltıyoruz. Üzerine şekeri, vanilyayı ve unu ilave ediyoruz. Tencereyi ocağa alıyoruz. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Çikolata sosun kıvamı koyulaşınca ocağın altını kapatıyoruz. Sürekli karıştırarak soğutuyoruz. Son olarak pastamızın üzerine çikolata sosunu gezdirerek döküyoruz. Damla çikolataları da yerleştirerek pastamızı süslüyoruz. 1 saat kadar pastamızı dinlendirdikten sonra dilimleyerek pastamızı servise hazırlıyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tavuk Dolma (Kıbrıs Usulü)

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 45dk Pişirme Süresi: 15dk Malzemeler İki adet tavuk göğsü Tuz Karabiber Galeta unu Yağ Bir adet yumurta Bir kaç kaşık süt Hazırlanışı İlk olarak beşamel sosu hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Ardından tavuk göğsünü (buzlu olmamalı) altına folyo ve üzerine buzdalını poşeti gererek dövmeniz gerek. Bu benim pratik yöntemim, tabi evde olan materyale göre kendinizde yeni teknikler geliştirebilirsiniz:) Dövme işlemini sert bir tava ile yaptım, her bir tavuk göğsünü yaklaşık 10 dk kadar dövdüm. Resimde de göreceğiniz gibi yarım santimden ince ve geniş bir tavuk elde ettim. Dövmüş olduğum tavuğu tuz ve karabiber ile harmanladıktan sonra yapmış olduğum garnitürlü beşamel sostan bir kaç kaşık (olmasını istediğiniz doluluk oranı kadar) koyarak tavuğu alttaki folyo yardımıyla sarıyoruz (resimde görebilirsiniz). Ardından yumurta ve bir kaç kaşık sütü birlikte çırparak tavuğu önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayarak ısıtılmı...

Zeytinyağlı Bamya

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 5dk Pişirme Süresi: Malzemeler Yarım kilo bamya 1 adet kuru soğan 2 adet domates 5-6 adet koruk (yoksa yarım limon suyu) Zeytinyağı Tuz Hazırlanışı Bamyaların kafasını ayıklamadan önce yıkayın, daha sonra ayıklayın. Küçük olanları dilimlemenize gerek yok, çok iri olanları ortadan ikiye kesin. Diğer taraftan tencereye zeytinyağı ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip biraz kavurun. Üzerine kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyip biraz daha kavurun. Domatesler kavrulunca koruk suyunu yoksa yarım limonun suyunu sıkın (bamyaların uzamaması için). Tencereye biraz su ekleyip kaynamasını bekleyin ve bamyaları tencereye ekleyin. Tuzunu da ekledikten sonra bamyalar pişinceye kadar ocaktan almayın. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Barbunya

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 10dk Pişirme Süresi: 45dk Malzemeler 400 gram taze barbunya 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet kesme şeker 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet havuç Bir tutam maydanoz Hazırlanışı Öncelikle barbunyalar ayıklayıp bir tencereye alınıp üzerini geçecek şekilde su eklenerek ocağa alınır. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıp suyu süzülür. Daha sonra soğanı soyup küp küp doğranıp ve tencereye alınır. Sarımsakları da soyduktan sonra minik minik doğranır ve soğanlarla buluşturulur. Üzerine zeytin yağı da eklenip harlı ateşte 1-2 dakika kavrulur. Ardından domates salçasını da eklenip biraz daha kavurduktan sonra barbunya, kesme şekeri ve tuzu da ilave edilir. Yaz mevsiminde domates salçası yerine domates rendesi tercih ediyorum. Sonra barbunyaların üzerini geçecek şekilde su eklenip tencerenin kapağını kapatılarak kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra içerisi...