Ana içeriğe atla

Yoğurtlu Tutmaç Çorbası Tarifi

Yoğurtlu Tutmaç Çorbası Tarifi

NefisYemekTarifleri-aU8fluA1v

Malzemeler

Hamuru İçin:
2 Su Bardağı Un
1 Adet Yumurta
Tuz
Ilık Su
Terbiyesi İçin:
1 Yumurta Sarısı
1,5 Yemek Kaşığı Un
1 Kase Yoğurt
Su
Üzeri İçin:
Tereyağı
Nane
Pul Biber

Hazırlanışı

Karıştırma kabına unu boşaltıyoruz. üzerine tuz serpip, karıştırıyoruz. Unun ortasına yumurtayı kırıyoruz. Az da ılık su dökerek hamuru yoğuruyoruz. Sert kıvamda bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamurdan bezeler koparıp, yuvarlıyoruz. Bezelerin üzerine un serperek merdane yardımıyla açıyoruz. Erişte şeklinde kesiyoruz. Kestiğimiz erişteleri dü;z bir tepsiye alıyoruz. Üzerrine biraz un serpip, yapışmasını engelliyoruz. Diğer taraftan bir tencereye su dolduruyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. Ayrı bir tarafta da çorbamızın terbiyesini hazırlıyoruz. Bir kseye yoğurdu boşaltıyoruz. Üzerine yumurta sarısını alıyoruz. Unu ekliyoruz. çırpma teliyle sürekli karıştırıyoruz. Biraz da su ekleyip, terbiyenin kıvamını açıyoruz. Bu arada tencerede kaynayan sudan kepçe ile alarak terbiyenin üzerine alıyoruz. Bir yandan da sürekli karıştırıyoruz. Terbiyenin kıvamı ılıdıktan sonra yavaş yavaş tencereye boşaltıyoruz. Karıştırmaya da devam ediyoruz. Çorbamız kaynadıktan sonra üzerine erişteleri ekliyoruz. Çorbanın kıvamına göre sıcak su ekliyoruz. Erişteler pişene kadar pişirmeye devam ediyoruz. çorbamız pişip, kıvamını aldıktan sonra servis kasesine boşaltıyoruz. Ardından tavaya biraz tereyağı alıyoruz. Tereyağı eridikten sonra üzerine nane ve pul biber serpiyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz. Çorbamızın üzerine gezdirerek döküyoruz. Hazırladığımız tutmaç çorbasını sıcak olarak servise hazırlıyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tavuk Dolma (Kıbrıs Usulü)

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 45dk Pişirme Süresi: 15dk Malzemeler İki adet tavuk göğsü Tuz Karabiber Galeta unu Yağ Bir adet yumurta Bir kaç kaşık süt Hazırlanışı İlk olarak beşamel sosu hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Ardından tavuk göğsünü (buzlu olmamalı) altına folyo ve üzerine buzdalını poşeti gererek dövmeniz gerek. Bu benim pratik yöntemim, tabi evde olan materyale göre kendinizde yeni teknikler geliştirebilirsiniz:) Dövme işlemini sert bir tava ile yaptım, her bir tavuk göğsünü yaklaşık 10 dk kadar dövdüm. Resimde de göreceğiniz gibi yarım santimden ince ve geniş bir tavuk elde ettim. Dövmüş olduğum tavuğu tuz ve karabiber ile harmanladıktan sonra yapmış olduğum garnitürlü beşamel sostan bir kaç kaşık (olmasını istediğiniz doluluk oranı kadar) koyarak tavuğu alttaki folyo yardımıyla sarıyoruz (resimde görebilirsiniz). Ardından yumurta ve bir kaç kaşık sütü birlikte çırparak tavuğu önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayarak ısıtılmı...

Zeytinyağlı Bamya

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 5dk Pişirme Süresi: Malzemeler Yarım kilo bamya 1 adet kuru soğan 2 adet domates 5-6 adet koruk (yoksa yarım limon suyu) Zeytinyağı Tuz Hazırlanışı Bamyaların kafasını ayıklamadan önce yıkayın, daha sonra ayıklayın. Küçük olanları dilimlemenize gerek yok, çok iri olanları ortadan ikiye kesin. Diğer taraftan tencereye zeytinyağı ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip biraz kavurun. Üzerine kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyip biraz daha kavurun. Domatesler kavrulunca koruk suyunu yoksa yarım limonun suyunu sıkın (bamyaların uzamaması için). Tencereye biraz su ekleyip kaynamasını bekleyin ve bamyaları tencereye ekleyin. Tuzunu da ekledikten sonra bamyalar pişinceye kadar ocaktan almayın. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Barbunya

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 10dk Pişirme Süresi: 45dk Malzemeler 400 gram taze barbunya 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet kesme şeker 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet havuç Bir tutam maydanoz Hazırlanışı Öncelikle barbunyalar ayıklayıp bir tencereye alınıp üzerini geçecek şekilde su eklenerek ocağa alınır. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıp suyu süzülür. Daha sonra soğanı soyup küp küp doğranıp ve tencereye alınır. Sarımsakları da soyduktan sonra minik minik doğranır ve soğanlarla buluşturulur. Üzerine zeytin yağı da eklenip harlı ateşte 1-2 dakika kavrulur. Ardından domates salçasını da eklenip biraz daha kavurduktan sonra barbunya, kesme şekeri ve tuzu da ilave edilir. Yaz mevsiminde domates salçası yerine domates rendesi tercih ediyorum. Sonra barbunyaların üzerini geçecek şekilde su eklenip tencerenin kapağını kapatılarak kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra içerisi...