Ana içeriğe atla

Kestane Unundan Pasta

NefisYemekTarifleri-oeky9ys18

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi: 15dk



Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincanı kahverengi şeker
  • 1 çorba kaşığı üzüm çekirdek tozu
  • 3-5 su bardak kestane unu
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya


Hazırlanışı

Karıştırma kabına yumurtayı kırın üzerine kahverengi şekeri katıp mikserle çırpın. Üzerine üzüm çekirdek tozunu, kestane unu, nişasta ve vanilya katıp tekrar çırpın. Keke hamurumuzu yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün ve üzerine spatula yardımıyla düzeltin. önceden ısıtılmış 160 derecede fırında 10-15 dk pişirin. Kekin altını hafif şekilde kaldırın pembe ise pişmiş demektir. Puding için süt ve puding pişirin. İçine bitter çikolata katıp eritin. Soğutun ve bir süre buzdolabında bekletin. Kekimiz ılıdıktan sonra kurumuş yerlerini kesin. Fazla soğutmayın ılık olacak. 3 eşit parçaya ayırın. Buzdolabında beklemiş pudingi kekin üzerine sürün. Yavaşça rulo yapın.
Servis tabağına ortasına alın. İkinciye birincinin üzerine sarın. Üçüncü parçaya da ikincinin üzerine sarın. Bu şekilde bir süre bekletip pastamızı yatırın. Kalan pudingi etrafına ve üzerine sürün. Donması için bir süre buzdolabında bekletin. Dilimlenerek arzuya göre çilekle servis edin. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tavuk Dolma (Kıbrıs Usulü)

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 45dk Pişirme Süresi: 15dk Malzemeler İki adet tavuk göğsü Tuz Karabiber Galeta unu Yağ Bir adet yumurta Bir kaç kaşık süt Hazırlanışı İlk olarak beşamel sosu hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Ardından tavuk göğsünü (buzlu olmamalı) altına folyo ve üzerine buzdalını poşeti gererek dövmeniz gerek. Bu benim pratik yöntemim, tabi evde olan materyale göre kendinizde yeni teknikler geliştirebilirsiniz:) Dövme işlemini sert bir tava ile yaptım, her bir tavuk göğsünü yaklaşık 10 dk kadar dövdüm. Resimde de göreceğiniz gibi yarım santimden ince ve geniş bir tavuk elde ettim. Dövmüş olduğum tavuğu tuz ve karabiber ile harmanladıktan sonra yapmış olduğum garnitürlü beşamel sostan bir kaç kaşık (olmasını istediğiniz doluluk oranı kadar) koyarak tavuğu alttaki folyo yardımıyla sarıyoruz (resimde görebilirsiniz). Ardından yumurta ve bir kaç kaşık sütü birlikte çırparak tavuğu önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayarak ısıtılmı...

Zeytinyağlı Bamya

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 5dk Pişirme Süresi: Malzemeler Yarım kilo bamya 1 adet kuru soğan 2 adet domates 5-6 adet koruk (yoksa yarım limon suyu) Zeytinyağı Tuz Hazırlanışı Bamyaların kafasını ayıklamadan önce yıkayın, daha sonra ayıklayın. Küçük olanları dilimlemenize gerek yok, çok iri olanları ortadan ikiye kesin. Diğer taraftan tencereye zeytinyağı ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip biraz kavurun. Üzerine kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyip biraz daha kavurun. Domatesler kavrulunca koruk suyunu yoksa yarım limonun suyunu sıkın (bamyaların uzamaması için). Tencereye biraz su ekleyip kaynamasını bekleyin ve bamyaları tencereye ekleyin. Tuzunu da ekledikten sonra bamyalar pişinceye kadar ocaktan almayın. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Barbunya

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 10dk Pişirme Süresi: 45dk Malzemeler 400 gram taze barbunya 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet kesme şeker 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet havuç Bir tutam maydanoz Hazırlanışı Öncelikle barbunyalar ayıklayıp bir tencereye alınıp üzerini geçecek şekilde su eklenerek ocağa alınır. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıp suyu süzülür. Daha sonra soğanı soyup küp küp doğranıp ve tencereye alınır. Sarımsakları da soyduktan sonra minik minik doğranır ve soğanlarla buluşturulur. Üzerine zeytin yağı da eklenip harlı ateşte 1-2 dakika kavrulur. Ardından domates salçasını da eklenip biraz daha kavurduktan sonra barbunya, kesme şekeri ve tuzu da ilave edilir. Yaz mevsiminde domates salçası yerine domates rendesi tercih ediyorum. Sonra barbunyaların üzerini geçecek şekilde su eklenip tencerenin kapağını kapatılarak kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra içerisi...