Ana içeriğe atla

Meyve Soslu Cheesecake

NefisYemekTarifleri-cZm3P1Hec

Kaç Kişilik: 8-10 kişilik

Hazırlama Süresi: 20dk

Pişirme Süresi: 1 saat



Malzemeler

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağı
  • Bir su bardağı çekilmiş fındık
  • 3 yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 500 gr labne peyniri
  • 1 paket krema
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hazır meyveli sos


Hazırlanışı

Alt taban için bisküvileri ve fındığı un haline gelene dek çekin. Tereyağını ekleyip güzelce yoğurun. Kelepçeli kalıbınızı yağlayıp bisküvi karışımını her yeri eşit olacak şekilde elinizle bastırarak yerleştirin ve dolaba kaldırın. Bu arada fırınınızı 170 dereceye ayarlayın. Labne peyniri, krema ve şekeri iyice çırpın. Ardından yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin. En son un ve vanilyayı da ekleyin ve biraz daha çırpın. Kalıbı dolaptan çıkarın ve kenarlarını alüminyum folyo ile sarın. Ardından hazırlamış olduğunuz harcı içine boşaltın. Kalıbınızı bir kac kere tezgaha vurup hava kabarcıklarının patlamasına yardımcı olun. Önceden ısıtmış olduğunuz 170 derece fırında 1 saat pişirin. İsterseniz fırına ısıya dayanıklı bir kabın içerisine su koyun yada kalıbınızı içi su dolu bir tepsiye oturtarak fırına verin. Üzerinin çatlamaması için içi su dolu bir kap beraberinde pişmesi gerekiyor. (Ben küçük boy kare borcamın içine su koydum) Cheesecake pişerken üzerindeki tarife göre meyveli sosunuzu hazırlayın. 1 saat sonunda fırınınızı kapatın ve kapğını hafif aralık bırakarak kekin ılınmasını sağlayın. Kekiniz ılındıktan sonra fırından çıkarın. Tamamen soğuduğuna emin olduğunuzda kekinizi kalıptan çıkarmadan üzerine hazırlamış olduğunuz meyveli sosunuzu dökün ve o şekilde bir gece dolapta dinlendirin. Afiyet olsun.

Meyve Soslu Cheesecake 1

Meyve Soslu Cheesecake 2

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tavuk Dolma (Kıbrıs Usulü)

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 45dk Pişirme Süresi: 15dk Malzemeler İki adet tavuk göğsü Tuz Karabiber Galeta unu Yağ Bir adet yumurta Bir kaç kaşık süt Hazırlanışı İlk olarak beşamel sosu hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Ardından tavuk göğsünü (buzlu olmamalı) altına folyo ve üzerine buzdalını poşeti gererek dövmeniz gerek. Bu benim pratik yöntemim, tabi evde olan materyale göre kendinizde yeni teknikler geliştirebilirsiniz:) Dövme işlemini sert bir tava ile yaptım, her bir tavuk göğsünü yaklaşık 10 dk kadar dövdüm. Resimde de göreceğiniz gibi yarım santimden ince ve geniş bir tavuk elde ettim. Dövmüş olduğum tavuğu tuz ve karabiber ile harmanladıktan sonra yapmış olduğum garnitürlü beşamel sostan bir kaç kaşık (olmasını istediğiniz doluluk oranı kadar) koyarak tavuğu alttaki folyo yardımıyla sarıyoruz (resimde görebilirsiniz). Ardından yumurta ve bir kaç kaşık sütü birlikte çırparak tavuğu önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayarak ısıtılmı...

Zeytinyağlı Bamya

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 5dk Pişirme Süresi: Malzemeler Yarım kilo bamya 1 adet kuru soğan 2 adet domates 5-6 adet koruk (yoksa yarım limon suyu) Zeytinyağı Tuz Hazırlanışı Bamyaların kafasını ayıklamadan önce yıkayın, daha sonra ayıklayın. Küçük olanları dilimlemenize gerek yok, çok iri olanları ortadan ikiye kesin. Diğer taraftan tencereye zeytinyağı ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip biraz kavurun. Üzerine kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyip biraz daha kavurun. Domatesler kavrulunca koruk suyunu yoksa yarım limonun suyunu sıkın (bamyaların uzamaması için). Tencereye biraz su ekleyip kaynamasını bekleyin ve bamyaları tencereye ekleyin. Tuzunu da ekledikten sonra bamyalar pişinceye kadar ocaktan almayın. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Barbunya

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 10dk Pişirme Süresi: 45dk Malzemeler 400 gram taze barbunya 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet kesme şeker 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet havuç Bir tutam maydanoz Hazırlanışı Öncelikle barbunyalar ayıklayıp bir tencereye alınıp üzerini geçecek şekilde su eklenerek ocağa alınır. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıp suyu süzülür. Daha sonra soğanı soyup küp küp doğranıp ve tencereye alınır. Sarımsakları da soyduktan sonra minik minik doğranır ve soğanlarla buluşturulur. Üzerine zeytin yağı da eklenip harlı ateşte 1-2 dakika kavrulur. Ardından domates salçasını da eklenip biraz daha kavurduktan sonra barbunya, kesme şekeri ve tuzu da ilave edilir. Yaz mevsiminde domates salçası yerine domates rendesi tercih ediyorum. Sonra barbunyaların üzerini geçecek şekilde su eklenip tencerenin kapağını kapatılarak kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra içerisi...