Ana içeriğe atla

Mualla (Yeşil Mercimekli Patlıcan Yemeği)

NefisYemekTarifleri-88we9bRk9

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 30dk



Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 5-6 adet patlıcan
  • 2 orta boy domates
  • 2 sivri biber
  • 2 orta boy soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça (ben biber ve domates salçasını karışık kullandım)
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • Biraz kıyılmış maydanoz


Hazırlanışı

Önce mercimekleri haşlıyoruz. Mercimekler yıkanır ve üzerine soğuk su ilave edilerek bir taşım kaynatılır. Tencerenin kapağını açmadan yarım saat bekletirseniz siyah suyu çıkar. Sonrasında suyunu süzüyoruz ve mercimekleri bir kaba alıyoruz. Eğer vaktiniz yoksa bu şekilde değil de direkt haşlayıp suyunu süzebilirsiniz. Sonrasında patlıcanlar hariç tüm diğer malzemeler küp küp doğranır. Baharatlar eklenir ve mercimeklerle karıştırılır.

Patlıcanlar alaca soyulur ve 1 parmak genişliğinde dilimlenir. Yayvan bir tencereye bir sıra patlıcan, bir sıra harç şeklinde tüm karışım bitinceye kadar dizilir. En son üzerine 1 çay bardağı su ve yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir ve ocağa konulur. Kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, sonrasında ise kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirilir. Antakyaya özgü bu yemek gerçekten değişik bir tat. Özellikle soğuk tüketmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.

Mualla (Yeşil Mercimekli Patlıcan Yemeği) 4

Mualla (Yeşil Mercimekli Patlıcan Yemeği) 3

Mualla (Yeşil Mercimekli Patlıcan Yemeği) 2

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tavuk Dolma (Kıbrıs Usulü)

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 45dk Pişirme Süresi: 15dk Malzemeler İki adet tavuk göğsü Tuz Karabiber Galeta unu Yağ Bir adet yumurta Bir kaç kaşık süt Hazırlanışı İlk olarak beşamel sosu hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Ardından tavuk göğsünü (buzlu olmamalı) altına folyo ve üzerine buzdalını poşeti gererek dövmeniz gerek. Bu benim pratik yöntemim, tabi evde olan materyale göre kendinizde yeni teknikler geliştirebilirsiniz:) Dövme işlemini sert bir tava ile yaptım, her bir tavuk göğsünü yaklaşık 10 dk kadar dövdüm. Resimde de göreceğiniz gibi yarım santimden ince ve geniş bir tavuk elde ettim. Dövmüş olduğum tavuğu tuz ve karabiber ile harmanladıktan sonra yapmış olduğum garnitürlü beşamel sostan bir kaç kaşık (olmasını istediğiniz doluluk oranı kadar) koyarak tavuğu alttaki folyo yardımıyla sarıyoruz (resimde görebilirsiniz). Ardından yumurta ve bir kaç kaşık sütü birlikte çırparak tavuğu önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayarak ısıtılmı...

Zeytinyağlı Bamya

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 5dk Pişirme Süresi: Malzemeler Yarım kilo bamya 1 adet kuru soğan 2 adet domates 5-6 adet koruk (yoksa yarım limon suyu) Zeytinyağı Tuz Hazırlanışı Bamyaların kafasını ayıklamadan önce yıkayın, daha sonra ayıklayın. Küçük olanları dilimlemenize gerek yok, çok iri olanları ortadan ikiye kesin. Diğer taraftan tencereye zeytinyağı ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip biraz kavurun. Üzerine kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyip biraz daha kavurun. Domatesler kavrulunca koruk suyunu yoksa yarım limonun suyunu sıkın (bamyaların uzamaması için). Tencereye biraz su ekleyip kaynamasını bekleyin ve bamyaları tencereye ekleyin. Tuzunu da ekledikten sonra bamyalar pişinceye kadar ocaktan almayın. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Barbunya

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 10dk Pişirme Süresi: 45dk Malzemeler 400 gram taze barbunya 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet kesme şeker 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet havuç Bir tutam maydanoz Hazırlanışı Öncelikle barbunyalar ayıklayıp bir tencereye alınıp üzerini geçecek şekilde su eklenerek ocağa alınır. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıp suyu süzülür. Daha sonra soğanı soyup küp küp doğranıp ve tencereye alınır. Sarımsakları da soyduktan sonra minik minik doğranır ve soğanlarla buluşturulur. Üzerine zeytin yağı da eklenip harlı ateşte 1-2 dakika kavrulur. Ardından domates salçasını da eklenip biraz daha kavurduktan sonra barbunya, kesme şekeri ve tuzu da ilave edilir. Yaz mevsiminde domates salçası yerine domates rendesi tercih ediyorum. Sonra barbunyaların üzerini geçecek şekilde su eklenip tencerenin kapağını kapatılarak kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra içerisi...