Ana içeriğe atla

Patlıcan Kebabı

NefisYemekTarifleri-TKxcR2BPc

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 1 saat

Pişirme Süresi: 1 saat 30dk



Malzemeler

  • 250 gr kuzu kuşbaşı et
  • 2 kuru soğan (doğranmış)
  • 3 domates (iri dilimlenmiş)
  • 1 baş sarımsak (doğranmış)
  • 4 büyük boy patlıcan (doğranmış, kızarmış)
  • 4 biber (doğranmış, kızarmış)
  • 2 orta boy patates (doğranmış, kızarmış)
  • 4 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı biber salçası


Hazırlanışı

Kuşbaşı eti yarım  bir su bardağı su ile tencerede 5 dakika haşlıyoruz. İnce doğranmış iki soğanı da koyup kavuruyoruz. Patlıcan, patates, biberleri iri iri doğrayıp kızartıyoruz. Borcama ilk etli soğanı yayıyoruz. Üzerine de ilk patlıcan, sonra da patates ve biberleri diziyoruz. Doğradığımız sarımsakları da aralara serpiştiriyoruz. Dilimlediğimiz domatesleri de üzerine diziyoruz. 4 su bardağı su ile 2 yemek kaşığı biber salçasını karıştırıp üstüne döküyoruz. Salça kendimizin olduğu için tuzu yemeğe yetiyor. Salçasına göre tuzunu siz kendiniz ayarlarsınız. Fırının en yüksek derecesinde 1,5 saat pişiriyoruz. En çok sevdiğim patlıcan yemeğidir. Afiyet olsun.

Patlıcan Kebabı 1

Patlıcan Kebabı 2

Patlıcan Kebabı 3

Patlıcan Kebabı 4

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tavuk Dolma (Kıbrıs Usulü)

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 45dk Pişirme Süresi: 15dk Malzemeler İki adet tavuk göğsü Tuz Karabiber Galeta unu Yağ Bir adet yumurta Bir kaç kaşık süt Hazırlanışı İlk olarak beşamel sosu hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Ardından tavuk göğsünü (buzlu olmamalı) altına folyo ve üzerine buzdalını poşeti gererek dövmeniz gerek. Bu benim pratik yöntemim, tabi evde olan materyale göre kendinizde yeni teknikler geliştirebilirsiniz:) Dövme işlemini sert bir tava ile yaptım, her bir tavuk göğsünü yaklaşık 10 dk kadar dövdüm. Resimde de göreceğiniz gibi yarım santimden ince ve geniş bir tavuk elde ettim. Dövmüş olduğum tavuğu tuz ve karabiber ile harmanladıktan sonra yapmış olduğum garnitürlü beşamel sostan bir kaç kaşık (olmasını istediğiniz doluluk oranı kadar) koyarak tavuğu alttaki folyo yardımıyla sarıyoruz (resimde görebilirsiniz). Ardından yumurta ve bir kaç kaşık sütü birlikte çırparak tavuğu önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayarak ısıtılmı...

Zeytinyağlı Bamya

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 5dk Pişirme Süresi: Malzemeler Yarım kilo bamya 1 adet kuru soğan 2 adet domates 5-6 adet koruk (yoksa yarım limon suyu) Zeytinyağı Tuz Hazırlanışı Bamyaların kafasını ayıklamadan önce yıkayın, daha sonra ayıklayın. Küçük olanları dilimlemenize gerek yok, çok iri olanları ortadan ikiye kesin. Diğer taraftan tencereye zeytinyağı ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip biraz kavurun. Üzerine kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyip biraz daha kavurun. Domatesler kavrulunca koruk suyunu yoksa yarım limonun suyunu sıkın (bamyaların uzamaması için). Tencereye biraz su ekleyip kaynamasını bekleyin ve bamyaları tencereye ekleyin. Tuzunu da ekledikten sonra bamyalar pişinceye kadar ocaktan almayın. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Barbunya

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 10dk Pişirme Süresi: 45dk Malzemeler 400 gram taze barbunya 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet kesme şeker 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet havuç Bir tutam maydanoz Hazırlanışı Öncelikle barbunyalar ayıklayıp bir tencereye alınıp üzerini geçecek şekilde su eklenerek ocağa alınır. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıp suyu süzülür. Daha sonra soğanı soyup küp küp doğranıp ve tencereye alınır. Sarımsakları da soyduktan sonra minik minik doğranır ve soğanlarla buluşturulur. Üzerine zeytin yağı da eklenip harlı ateşte 1-2 dakika kavrulur. Ardından domates salçasını da eklenip biraz daha kavurduktan sonra barbunya, kesme şekeri ve tuzu da ilave edilir. Yaz mevsiminde domates salçası yerine domates rendesi tercih ediyorum. Sonra barbunyaların üzerini geçecek şekilde su eklenip tencerenin kapağını kapatılarak kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra içerisi...