Ana içeriğe atla

Ev Yapımı Çikolatalı Lokum

NefisYemekTarifleri-PoKG9Zi0s
Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 45dk
Malzemeler
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 80 gr sütlü ya da bitter çikolata
  • bir kaç damla limon suyu
  • 3 çorba kaşığı dolusu çekilmiş fındık

Hazırlanışı3 su bardağı suyla şekeri bir tencereye alıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz diğer taraftan 1 su bardağı nişastayı 1 su bardağı suyla eziyoruz içine 1 tatlı kaşığı kakao ekliyoruz ve kakaoyu eritiyoruz :) kaynamaya başlayan şekerli suyun içine nişastalı karışımı döküyoruz ve çırpıcı yardımıyla karıştırarak karışımın harmanlanmasını sağlıyoruz ocağın büyük gözünde tam kısık ateşte yaklaşık 40-45 dk sık sık karıştırarak pişiriyoruz pişmesine yakın içine çikolatayı ve limon suyunu ekleyip kaynatmaya devam ediyoruz 45 dk sonunda ocaktan alıp içine 3 çorba kaşığı dolusu robottan iri çekilmiş fındık yada evde ne varsa ne isterseniz kuruyemiş ekleyip karıştırıyoruz yağlı kağıt serdiğimiz kare yada dikdörtgen bir kabın içine boşaltıyoruz soğumaya bırakıyoruz. Oda ısısına geldiğinde buzdolabına kaldırıp 1 saat sonra minik kareler halinde dilimliyoruz ve hindistan cevizine bulayıp bir kabın içine dizip üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında en az 12 saat dinlenmeye bırakıyoruz dinlenen lokumlar servise hazır :))
bu tarifim aslında portakallı lokum tarifimle aynı şimdi bunu neden paylaştı diyenlerde olacaktır eminim :))sadece bunda malzemeleri biraz azalttım ve çikolatalısı çok sorulduğu için bide bu şeklini yapmak istedim :)) denemenizi tavsiye ederim :)) ben sütlü çikolata kullandım siz bitterde kullanabilirsiniz Fındık yerine fıstık badem ne seviyorsanız ekleyebilirsiniz :)) bayrama çok az bir zaman kalmışken sevdiklerinize kendi ellerinizle yaptığınız lokunlardan ikram edin derim :)) hem kolay hemde maliyeti ucuz :)) tek püf noktası 40-45 dk mutlaka kaynatmalısınız :)) deneyenlere şimdiden afiyet şeker lokum olsun diyorum :))) cümleten hayırlı bayramlar :))
Ev Yapımı Çikolatalı Lokum 1 Ev Yapımı Çikolatalı Lokum 2 Ev Yapımı Çikolatalı Lokum 3

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tavuk Dolma (Kıbrıs Usulü)

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 45dk Pişirme Süresi: 15dk Malzemeler İki adet tavuk göğsü Tuz Karabiber Galeta unu Yağ Bir adet yumurta Bir kaç kaşık süt Hazırlanışı İlk olarak beşamel sosu hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Ardından tavuk göğsünü (buzlu olmamalı) altına folyo ve üzerine buzdalını poşeti gererek dövmeniz gerek. Bu benim pratik yöntemim, tabi evde olan materyale göre kendinizde yeni teknikler geliştirebilirsiniz:) Dövme işlemini sert bir tava ile yaptım, her bir tavuk göğsünü yaklaşık 10 dk kadar dövdüm. Resimde de göreceğiniz gibi yarım santimden ince ve geniş bir tavuk elde ettim. Dövmüş olduğum tavuğu tuz ve karabiber ile harmanladıktan sonra yapmış olduğum garnitürlü beşamel sostan bir kaç kaşık (olmasını istediğiniz doluluk oranı kadar) koyarak tavuğu alttaki folyo yardımıyla sarıyoruz (resimde görebilirsiniz). Ardından yumurta ve bir kaç kaşık sütü birlikte çırparak tavuğu önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayarak ısıtılmı...

Zeytinyağlı Bamya

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 5dk Pişirme Süresi: Malzemeler Yarım kilo bamya 1 adet kuru soğan 2 adet domates 5-6 adet koruk (yoksa yarım limon suyu) Zeytinyağı Tuz Hazırlanışı Bamyaların kafasını ayıklamadan önce yıkayın, daha sonra ayıklayın. Küçük olanları dilimlemenize gerek yok, çok iri olanları ortadan ikiye kesin. Diğer taraftan tencereye zeytinyağı ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip biraz kavurun. Üzerine kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyip biraz daha kavurun. Domatesler kavrulunca koruk suyunu yoksa yarım limonun suyunu sıkın (bamyaların uzamaması için). Tencereye biraz su ekleyip kaynamasını bekleyin ve bamyaları tencereye ekleyin. Tuzunu da ekledikten sonra bamyalar pişinceye kadar ocaktan almayın. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Barbunya

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 10dk Pişirme Süresi: 45dk Malzemeler 400 gram taze barbunya 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet kesme şeker 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet havuç Bir tutam maydanoz Hazırlanışı Öncelikle barbunyalar ayıklayıp bir tencereye alınıp üzerini geçecek şekilde su eklenerek ocağa alınır. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıp suyu süzülür. Daha sonra soğanı soyup küp küp doğranıp ve tencereye alınır. Sarımsakları da soyduktan sonra minik minik doğranır ve soğanlarla buluşturulur. Üzerine zeytin yağı da eklenip harlı ateşte 1-2 dakika kavrulur. Ardından domates salçasını da eklenip biraz daha kavurduktan sonra barbunya, kesme şekeri ve tuzu da ilave edilir. Yaz mevsiminde domates salçası yerine domates rendesi tercih ediyorum. Sonra barbunyaların üzerini geçecek şekilde su eklenip tencerenin kapağını kapatılarak kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra içerisi...