Ana içeriğe atla

Saklı Köfte

NefisYemekTarifleri-ODA0IRti9

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 50dk

Pişirme Süresi: 30dk



Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 500 gr (yarım kilo) kıyma
  • 1 su bardağından biraz fazla galeta unu (yada robotta çekilmiş) kuru bayat ekmek
  • 2 adet soğan
  • 3 kaşık salça
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yumurta
  • 3-4 su bardağı kaynar su


Hazırlanışı

Patlıcanları soyup uzunlamasına dilimliyoruz. 10 dakika suda bekletiyoruz. Sonra kaynar su ile salçayı karıştırıyoruz. 1 tatlı kaşığı tuz, salçalı suya da katıyoruz. Acısını almış olduğumuz patlıcanları bu suya batırıp çıkarıyoruz. Bir borcama yerleştiriyoruz. Salçalı sosumuzdan dört beş kaşık patlıcanların üzerine döküyoruz. Bunları fırında yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Patlıcanlar fırında iken köftemizi hazırlıyoruz. Kıyma, soğan (rendelenecek), bayat ekmek (yada galeta unu), maydanoz, tuz, karabiber, köri, kimyon, yumurta bunları karıştırma kabında karıştırıyoruz. Biraz dinlendirirseniz iyi olur. Köftelerimizi ceviz büyüklüğünde hazırlıyoruz. Yağda hafif kızartıyoruz. Yumuşayan patlıcanlarımız soğuduktan sonra bir patlıcan dilimi üzerine bir köfte koyuyoruz ve uç kısımlarını birleştiriyoruz. Kürdan ile tutturuyoruz bütün köfte ve patlıcanlara bu işlemi yaptıktan sonra borcama diziyoruz ve süslemek için domatesleri yuvarlak yuvarlak kesiyoruz. Biberlerin de çekirdeklerini ayıklayıp 2-3 cm kadar kesiyoruz. Kürdana önce domatesi üzerine de biberi koyuyoruz. Kalan salçalı sosumuzu hepsinin üzerine gezdiriyoruz. 200 dereceye ayarlamış olduğumuz fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Saklı Köfte 1

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tavuk Dolma (Kıbrıs Usulü)

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 45dk Pişirme Süresi: 15dk Malzemeler İki adet tavuk göğsü Tuz Karabiber Galeta unu Yağ Bir adet yumurta Bir kaç kaşık süt Hazırlanışı İlk olarak beşamel sosu hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Ardından tavuk göğsünü (buzlu olmamalı) altına folyo ve üzerine buzdalını poşeti gererek dövmeniz gerek. Bu benim pratik yöntemim, tabi evde olan materyale göre kendinizde yeni teknikler geliştirebilirsiniz:) Dövme işlemini sert bir tava ile yaptım, her bir tavuk göğsünü yaklaşık 10 dk kadar dövdüm. Resimde de göreceğiniz gibi yarım santimden ince ve geniş bir tavuk elde ettim. Dövmüş olduğum tavuğu tuz ve karabiber ile harmanladıktan sonra yapmış olduğum garnitürlü beşamel sostan bir kaç kaşık (olmasını istediğiniz doluluk oranı kadar) koyarak tavuğu alttaki folyo yardımıyla sarıyoruz (resimde görebilirsiniz). Ardından yumurta ve bir kaç kaşık sütü birlikte çırparak tavuğu önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayarak ısıtılmı...

Zeytinyağlı Bamya

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 5dk Pişirme Süresi: Malzemeler Yarım kilo bamya 1 adet kuru soğan 2 adet domates 5-6 adet koruk (yoksa yarım limon suyu) Zeytinyağı Tuz Hazırlanışı Bamyaların kafasını ayıklamadan önce yıkayın, daha sonra ayıklayın. Küçük olanları dilimlemenize gerek yok, çok iri olanları ortadan ikiye kesin. Diğer taraftan tencereye zeytinyağı ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip biraz kavurun. Üzerine kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyip biraz daha kavurun. Domatesler kavrulunca koruk suyunu yoksa yarım limonun suyunu sıkın (bamyaların uzamaması için). Tencereye biraz su ekleyip kaynamasını bekleyin ve bamyaları tencereye ekleyin. Tuzunu da ekledikten sonra bamyalar pişinceye kadar ocaktan almayın. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Barbunya

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 10dk Pişirme Süresi: 45dk Malzemeler 400 gram taze barbunya 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet kesme şeker 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet havuç Bir tutam maydanoz Hazırlanışı Öncelikle barbunyalar ayıklayıp bir tencereye alınıp üzerini geçecek şekilde su eklenerek ocağa alınır. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıp suyu süzülür. Daha sonra soğanı soyup küp küp doğranıp ve tencereye alınır. Sarımsakları da soyduktan sonra minik minik doğranır ve soğanlarla buluşturulur. Üzerine zeytin yağı da eklenip harlı ateşte 1-2 dakika kavrulur. Ardından domates salçasını da eklenip biraz daha kavurduktan sonra barbunya, kesme şekeri ve tuzu da ilave edilir. Yaz mevsiminde domates salçası yerine domates rendesi tercih ediyorum. Sonra barbunyaların üzerini geçecek şekilde su eklenip tencerenin kapağını kapatılarak kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra içerisi...