Ana içeriğe atla

Bazlama

NefisYemekTarifleri-YBcppl8WC

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 1 saat 30dk

Pişirme Süresi: 30dk



Malzemeler

  • 7 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 2,5-3 su bardağı ılık su


Hazırlanışı

Geniş bir kabın içerisine unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı koyup karıştırıyoruz. Daha sonrasında üzerine ılık suyu ekleyip yoğuruyoruz. Hamur ele yapışacak kıvamda olacak. Kabın üzerine tamamen kapatacak bir tepsi koyup üzerini örtüp bir saat mayalanmaya bırakıyoruz. Sıcak ortamda olursa daha çok mayalanacaktır. Bir saat sonra mayalanan hamurdan çok büyük olmayacak bezeler koparıyoruz ve içerisine un serptiğimiz tepsinin içerisine aralıklarla koyup tekrar 20 dakika kadar üzerini derin bir kapla örterek dinlendiriyoruz. Derin olmasındaki amaç hamurlar şişeceği için kaba yapışmaması. Sonra her bir bezeyi elimizde çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz. Kalın olursa içi pişmez ama çok ince de olmamalı. Yarım santim yeterli olacaktır. Hamurları yapmadan önce açsanız daha iyi olacaktır. Çünkü açıp tepsiye koyarsanız orada beklerken de şişecek. Açtığınız hamurları hafif kızgın olan tavaya koyup sürekli çevirin. İstediğiniz her şeyle yiyebilirsinin. Aynı zamanda gayette doyurucu oluyor. Bu malzemeler 15 tane falan çıkabilir. Ben en başta biraz büyük yaptığım için bezeleri 11 tane çıktı. Artan bazlamaları bir poşete koyup ağzını iyice bağlayın ki kurumasın. Dolapta saklayabilirsiniz. Yiyeceğiniz zamanda çıkarıp tost makinesinde ısıtabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tavuk Dolma (Kıbrıs Usulü)

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 45dk Pişirme Süresi: 15dk Malzemeler İki adet tavuk göğsü Tuz Karabiber Galeta unu Yağ Bir adet yumurta Bir kaç kaşık süt Hazırlanışı İlk olarak beşamel sosu hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Ardından tavuk göğsünü (buzlu olmamalı) altına folyo ve üzerine buzdalını poşeti gererek dövmeniz gerek. Bu benim pratik yöntemim, tabi evde olan materyale göre kendinizde yeni teknikler geliştirebilirsiniz:) Dövme işlemini sert bir tava ile yaptım, her bir tavuk göğsünü yaklaşık 10 dk kadar dövdüm. Resimde de göreceğiniz gibi yarım santimden ince ve geniş bir tavuk elde ettim. Dövmüş olduğum tavuğu tuz ve karabiber ile harmanladıktan sonra yapmış olduğum garnitürlü beşamel sostan bir kaç kaşık (olmasını istediğiniz doluluk oranı kadar) koyarak tavuğu alttaki folyo yardımıyla sarıyoruz (resimde görebilirsiniz). Ardından yumurta ve bir kaç kaşık sütü birlikte çırparak tavuğu önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayarak ısıtılmı...

Zeytinyağlı Bamya

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 5dk Pişirme Süresi: Malzemeler Yarım kilo bamya 1 adet kuru soğan 2 adet domates 5-6 adet koruk (yoksa yarım limon suyu) Zeytinyağı Tuz Hazırlanışı Bamyaların kafasını ayıklamadan önce yıkayın, daha sonra ayıklayın. Küçük olanları dilimlemenize gerek yok, çok iri olanları ortadan ikiye kesin. Diğer taraftan tencereye zeytinyağı ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip biraz kavurun. Üzerine kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyip biraz daha kavurun. Domatesler kavrulunca koruk suyunu yoksa yarım limonun suyunu sıkın (bamyaların uzamaması için). Tencereye biraz su ekleyip kaynamasını bekleyin ve bamyaları tencereye ekleyin. Tuzunu da ekledikten sonra bamyalar pişinceye kadar ocaktan almayın. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Barbunya

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 10dk Pişirme Süresi: 45dk Malzemeler 400 gram taze barbunya 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet kesme şeker 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet havuç Bir tutam maydanoz Hazırlanışı Öncelikle barbunyalar ayıklayıp bir tencereye alınıp üzerini geçecek şekilde su eklenerek ocağa alınır. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıp suyu süzülür. Daha sonra soğanı soyup küp küp doğranıp ve tencereye alınır. Sarımsakları da soyduktan sonra minik minik doğranır ve soğanlarla buluşturulur. Üzerine zeytin yağı da eklenip harlı ateşte 1-2 dakika kavrulur. Ardından domates salçasını da eklenip biraz daha kavurduktan sonra barbunya, kesme şekeri ve tuzu da ilave edilir. Yaz mevsiminde domates salçası yerine domates rendesi tercih ediyorum. Sonra barbunyaların üzerini geçecek şekilde su eklenip tencerenin kapağını kapatılarak kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra içerisi...