Ana içeriğe atla

Kolay Baklava

NefisYemekTarifleri-9rBbftnBP

Kaç Kişilik: 12-14 kişilik

Hazırlama Süresi: 1 saat

Pişirme Süresi: 25dk



Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yumurta (iki tane yumurta)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Açmak için nişasta


Hazırlanışı

Öncelikle baklavanın şerbeti hazırlanır soğuması için. Daha sonra hamur hazırlanır. Hamur için sıvı malzemeler karıştırılır, homojen bir kıvama gelene kadar. Un ve kabartma tozu ilave edilir ve yumuşak bir hamur yoğurulur. Biraz fazla yoğurulursa hamur daha güzel özleşir. Hamurdan 10 adet beze yapılır. Her bir beze tabak büyüklüğünde açılır. Aralarına nişasta sürülür, 5 tanesi üst üste koyulur. Toplamda iki yufkamız olmuş olur.

1 yufka açılır, biraz büyütülür. İki tabak büyüklüğü kadar. Daha sonra yufkalar tek tek oklavaya üst üste sarılır aralarına nişasta sürülür. Elimizle açar gibi oklavaya ileri geri bastırılıp hamur oklavayı kaplayacak kadar büyütülür. Sonra tek tek oklavadan çıkartılır masaya üst üste serilir. 5 yufka birlikte tekrar açılır. Büyükçe bir yufka elde edilir Tepsimize göre hamurdan bir kapak kesilir, bekletilir. Geriye kalan kenarlar el ile parçalanır, fazla nişastası silkelenir. Ayrılabilen yufkalar tek tek ayrılır. Yağlanmış tepsiye serilir. Ayrılamayan yufkalar öylece serilir. Bu işlem diğer 5 bezeyle de aynı şekilde yapılır. Yufkadan kapak çıkartılır parçalar yine tepsiye serilir. Sonra iç malzeme serpilir. Ayırdığımız iki yufkadan kapaklarla üzeri kapatılır. Kenarları sıkıştırılır. Erittiğimiz yağ baklavanın üzerine dökülür, daha sonra istenilen şekilde kesilir. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir (altınında kızarmış olmasına dikkat edin) Fırından çıkan baklava 5 dakika bekletilip soğuk şerbet üzerine dökülür. Afiyet olsun.

Kolay Baklava 1

Kolay Baklava 2

Kolay Baklava 3

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tavuk Dolma (Kıbrıs Usulü)

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 45dk Pişirme Süresi: 15dk Malzemeler İki adet tavuk göğsü Tuz Karabiber Galeta unu Yağ Bir adet yumurta Bir kaç kaşık süt Hazırlanışı İlk olarak beşamel sosu hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Ardından tavuk göğsünü (buzlu olmamalı) altına folyo ve üzerine buzdalını poşeti gererek dövmeniz gerek. Bu benim pratik yöntemim, tabi evde olan materyale göre kendinizde yeni teknikler geliştirebilirsiniz:) Dövme işlemini sert bir tava ile yaptım, her bir tavuk göğsünü yaklaşık 10 dk kadar dövdüm. Resimde de göreceğiniz gibi yarım santimden ince ve geniş bir tavuk elde ettim. Dövmüş olduğum tavuğu tuz ve karabiber ile harmanladıktan sonra yapmış olduğum garnitürlü beşamel sostan bir kaç kaşık (olmasını istediğiniz doluluk oranı kadar) koyarak tavuğu alttaki folyo yardımıyla sarıyoruz (resimde görebilirsiniz). Ardından yumurta ve bir kaç kaşık sütü birlikte çırparak tavuğu önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayarak ısıtılmı...

Zeytinyağlı Bamya

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 5dk Pişirme Süresi: Malzemeler Yarım kilo bamya 1 adet kuru soğan 2 adet domates 5-6 adet koruk (yoksa yarım limon suyu) Zeytinyağı Tuz Hazırlanışı Bamyaların kafasını ayıklamadan önce yıkayın, daha sonra ayıklayın. Küçük olanları dilimlemenize gerek yok, çok iri olanları ortadan ikiye kesin. Diğer taraftan tencereye zeytinyağı ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip biraz kavurun. Üzerine kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyip biraz daha kavurun. Domatesler kavrulunca koruk suyunu yoksa yarım limonun suyunu sıkın (bamyaların uzamaması için). Tencereye biraz su ekleyip kaynamasını bekleyin ve bamyaları tencereye ekleyin. Tuzunu da ekledikten sonra bamyalar pişinceye kadar ocaktan almayın. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Barbunya

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 10dk Pişirme Süresi: 45dk Malzemeler 400 gram taze barbunya 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet kesme şeker 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet havuç Bir tutam maydanoz Hazırlanışı Öncelikle barbunyalar ayıklayıp bir tencereye alınıp üzerini geçecek şekilde su eklenerek ocağa alınır. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıp suyu süzülür. Daha sonra soğanı soyup küp küp doğranıp ve tencereye alınır. Sarımsakları da soyduktan sonra minik minik doğranır ve soğanlarla buluşturulur. Üzerine zeytin yağı da eklenip harlı ateşte 1-2 dakika kavrulur. Ardından domates salçasını da eklenip biraz daha kavurduktan sonra barbunya, kesme şekeri ve tuzu da ilave edilir. Yaz mevsiminde domates salçası yerine domates rendesi tercih ediyorum. Sonra barbunyaların üzerini geçecek şekilde su eklenip tencerenin kapağını kapatılarak kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra içerisi...