Ana içeriğe atla

Kolay Dişim Çıktı Pastası

NefisYemekTarifleri-TB7SzClUh

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 40dk

Pişirme Süresi: 45dk



Malzemeler



Hazırlanışı

İlk olarak benim bulunduğum yerde gıda boyası olmadığı için renkli süsleme şekerinin mavi ve pembelerini seçerek sütte ıslatıp kırmızı ve mavi elde etmeye çalıştım siz renk konusunda farklı seçenekler kullanabilirsiniz tabi ki. Birde renkli bobonların kırmızılarını seçip attım daha kırmızı olsun diye.

Onlar iyice çözülürken hemen fırınımızı ısınması için açtıktan sonra yumurtaları kırıp şeker ve vanilya şekeri ile beyaz krema kıvamını alana kadar çırpıyoruz ve tepsimizi yağlayıp unluyoruz.

Kıvamını alınca un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıp hemen fırına veriyoruz kapağını açmadan 40 dk üstü altı kızarana kadar pişiriyoruz.

Pandispanya fırında pişerken bir paket krem şantiden 2 kaşıktan daha da az alarak küçük kaselerimize alıp iyice çırpıp renkli krem şantileri hazırlıyoruz. Tabiki kırmızı için çilekli kremşanti var ama açıp ziyan etmek istemedim bütün paketi. Artan krem şantiyi ve 1 paketi daha açarak 1, 5 su bardağı süt ile karıştırıp hazırlıyor ve buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.

Benimkiler pembe ile uçuk mavimsi yeşil oldular.

4-5 gofreti doğrayıcıdan geçiriyoruz.

Çikolata sosundan 2-3 kaşık alıp 2-3 kaşıkta kakao ekleyerek yarım su bardağından biraz fazla sütle pişirip hazırlıyoruz.

Aynı şekilde Muzlu pudingi kıvamlı olsun diye 3 bardak süt ile pişirip hazırlıyoruz.

Pandispanya hazır olunca bütün malzemelerin soğumasını bekliyoruz.

Bu arada ben bi tepsimi, ters çevirerek aleminyüm folyo ile sardım.

Keki önce ikiye böldüm sonra tamamen el becerisi göz kararı ile diş şeklini verdim. Artan parçalardan papyon ve gözler yaptın.

Her iki parçayı da önce sütle ıslatım sonra muzlu pudingi sürdüm. Üstüne gofreti döktüm be kapatım birleştirdim parçaları.

Küçük parçaları taban hariç çikolata sosu ile mümkün olduğunca düzgün şekil de sürdüm ve servis edene kadar buzlukta tuttum.

Servisten hemen önce süslemeye geçtim. Önce komple beyaz kremşanti ile kapladım. Benim oğlumun dişinin çıktığının görünce hemen öğlenden sonra hazırladığım için pastayı buzdolabında dinlendirmeye zamanım yoktu dinlendiğinde şekli bozulmuyor daha da güzel oluyor imkanınız varsa dinlendirmenizi tavsiye ederim.

Sonra papyon ve gözleri ağzını kalan çikolata sosu çay kaşığı yardımı ile yapmaya çalıştım. Siz dilerseniz papyonu siyah kullanabilirsiniz. Ben mavi ile tekrar süsledim. Dişini ve dilini Kremşantiden yaptım.

Hepsi bu :) çok kolay ve çok pratik şeker hamurunu sevmeyenler içinde uygun.

Afiyet olsun :)

Kolay Dişim Çıktı Pastası 1 Kolay Dişim Çıktı Pastası 2 Kolay Dişim Çıktı Pastası 3 Kolay Dişim Çıktı Pastası 4 Kolay Dişim Çıktı Pastası 5 Kolay Dişim Çıktı Pastası 6Kolay Dişim Çıktı Pastası

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tavuk Dolma (Kıbrıs Usulü)

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 45dk Pişirme Süresi: 15dk Malzemeler İki adet tavuk göğsü Tuz Karabiber Galeta unu Yağ Bir adet yumurta Bir kaç kaşık süt Hazırlanışı İlk olarak beşamel sosu hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Ardından tavuk göğsünü (buzlu olmamalı) altına folyo ve üzerine buzdalını poşeti gererek dövmeniz gerek. Bu benim pratik yöntemim, tabi evde olan materyale göre kendinizde yeni teknikler geliştirebilirsiniz:) Dövme işlemini sert bir tava ile yaptım, her bir tavuk göğsünü yaklaşık 10 dk kadar dövdüm. Resimde de göreceğiniz gibi yarım santimden ince ve geniş bir tavuk elde ettim. Dövmüş olduğum tavuğu tuz ve karabiber ile harmanladıktan sonra yapmış olduğum garnitürlü beşamel sostan bir kaç kaşık (olmasını istediğiniz doluluk oranı kadar) koyarak tavuğu alttaki folyo yardımıyla sarıyoruz (resimde görebilirsiniz). Ardından yumurta ve bir kaç kaşık sütü birlikte çırparak tavuğu önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayarak ısıtılmı...

Zeytinyağlı Bamya

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 5dk Pişirme Süresi: Malzemeler Yarım kilo bamya 1 adet kuru soğan 2 adet domates 5-6 adet koruk (yoksa yarım limon suyu) Zeytinyağı Tuz Hazırlanışı Bamyaların kafasını ayıklamadan önce yıkayın, daha sonra ayıklayın. Küçük olanları dilimlemenize gerek yok, çok iri olanları ortadan ikiye kesin. Diğer taraftan tencereye zeytinyağı ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip biraz kavurun. Üzerine kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri de ekleyip biraz daha kavurun. Domatesler kavrulunca koruk suyunu yoksa yarım limonun suyunu sıkın (bamyaların uzamaması için). Tencereye biraz su ekleyip kaynamasını bekleyin ve bamyaları tencereye ekleyin. Tuzunu da ekledikten sonra bamyalar pişinceye kadar ocaktan almayın. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Barbunya

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik Hazırlama Süresi: 10dk Pişirme Süresi: 45dk Malzemeler 400 gram taze barbunya 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz 2 adet kesme şeker 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet havuç Bir tutam maydanoz Hazırlanışı Öncelikle barbunyalar ayıklayıp bir tencereye alınıp üzerini geçecek şekilde su eklenerek ocağa alınır. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıp suyu süzülür. Daha sonra soğanı soyup küp küp doğranıp ve tencereye alınır. Sarımsakları da soyduktan sonra minik minik doğranır ve soğanlarla buluşturulur. Üzerine zeytin yağı da eklenip harlı ateşte 1-2 dakika kavrulur. Ardından domates salçasını da eklenip biraz daha kavurduktan sonra barbunya, kesme şekeri ve tuzu da ilave edilir. Yaz mevsiminde domates salçası yerine domates rendesi tercih ediyorum. Sonra barbunyaların üzerini geçecek şekilde su eklenip tencerenin kapağını kapatılarak kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra içerisi...